TARİHİ
Cenovalılar 15.yüzyılda şehri yerle bir ettiği için Samsun‘da tarih namına pek fazla görülecek bir şey yok. Büyük bir limanı olan bir sanayi kenti. Karadeniz kıyısındaki en büyük şehir. Aktarma yapmak dışında illa da gidin denilecek bir yer değil. Uzun bir Karadeniz gezisi başlangıcında ilk konaklama yeri burası olabilir. Gayet de iyi olur.
Transit geçmeyecekseniz, bir kaç gün kalacaksanız sıkılmaya vaktiniz olacaktır. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezin. Burada İkiztepe kazı buluntuları, bir miktar da Antik Amisos (Samsun’un eski adı) kenti mozaikleri sergileniyor. Samsun’un tarihinde, birtakım Yunan kaynaklarına göre Mert Irmağı kıyılarında Amazon’ların yaşadığından bahsediliyor. Amisos Antik kentinin kendisi ise Samsun’un 7 km ötesinde yer alıyor.
Samsun’da bir de Atatürk müzesi var. Havza’da da kaldığı ve Amasra Kongresi’ne hazırlandığı evi müze olarak dekore etmişler. “Trekking ortamına dalayım, bu şehirde çok sıkıldım.” derseniz şehir merkezine çok yakın Kocadağ‘da ve Nebiyan dağında turlar düzenleniyor. Bir de kışın bir gittiğimizde ufaklığı oyalamak adına Hayvanat Bahçesi‘ne gitmiştik. Hücre sistemi hakimdi ama tertemizdi. Personel alarm durumunda, maymunları taciz eden delikanlılara devamlı fırça atıyordu. Bir de hayatımda gördüğüm en heybetli aslanı burada gördüm ben. Hepsi böyleyse safari falan yapmam doğrusu.
Samsun’a eş durumundan son 10 senedir arada sırada gidiyorum. Doğrusu 2000’lerin başında vakit geçirmek için yemek yemeği sevdiğimiz bir iki adres vardı (Bu arada CNN Türk – Lezzet Durakları programının Samsun ayağını izlemek isterseniz buradan buyrun). Dönerken çok taze balık alır, şehirlerarası taşır eve götürürdük. Balıkçılar benzer taleplere alışık olduklarından, balıkları özel ambalajlar içine buzla dolu paketlerler. Eve kadar bozulmaz. Hatta başka şehirlerden sipariş geldiğinde Samsun otobüslerine verip gönderiyorlar diye duymuştum.
Yemek yemeği sevdiğimiz adresler hala duruyor. Hala en sevdiğimiz adresler bunlar, değişen bir şey yok o cephede. Biri süt danasından et döner yapan Çiftlik caddesindeki Ulutan Et Lokantası. Ben et fazla yemem, pek de anlamam. Genelde önce mantı var mıydı diye sorarım, adamcağız yok der mahçup olur. Ben de ya mercimek çorbası, salata ya da pilav üstü kuru fasülyeye razı olurum. Ama buraya kimi götürsek herkes bayılır, yani et severseniz atlamayın. Şehrin göbeğinde, arabanız olmasa da rahatlıkla gidebilirsiniz.
Samsun’un pidesi meşhurdur, belki bilirsiniz. Bu çerçevede bir diğer adres Matasyon Yolundaki Körfez Pide Restoranı (arabasız zor gidilir, dolmuş vs.). Samsun’da bir sürü pideci açıldı, ama bizim hala ilk tercih ettiğimiz yer burası. Denize hasret garibanlara tam deniz kenarında manzaralı bir yemek vadediyor. Körfez lokantasının bir özelliği de garip bir BMW modeli sergiliyor olması. Bir gidiyorsun girişte, öbür sene içeride. Araştırdım, modelin adı “Isetta bubble car“ sanırım. Emin değilim gerçi, ama kısıtlı araştırmamda bana en yakın model bu gibi geldi. Şirin bir şey.
Karadeniz yazıları doğuya doğru devam edecek.
SAMSUN'DA GEZİLECEK YERLER
Doğupark: Bandırma Vapuru ve Hayvanat Bahçesi Doğupark'tadır.
Batıpark: Amisos Tepesi, Amisos Kafe, Amozon heykeli, Amazon Kafe, Fayton gezisi, çocuklar için oyun parkı Batıpark'tadır.
SAMSUN GEZİ PLANI
SAMSUN'da BİR GÜNLÜK GEZİ PLANI
Samsun'da bir gününüzü ayırarak sabah Doğupark, daha sonra da Batıpark'ı aşağıdaki şekilde gezebilirsiniz. Gezi planınıza göre Doğupark için yol durumunuza göre 2-3 saat yeterli olurken, Batıpark için tüm öğleden sonranızı ayırabilirsiniz.
Doğupark'ta(Samsun'un merkezinin doğusunda kalan sahil şeridine Doğupark denir)
Samsun'da Doğupark'ta Bandırma Vapurunu gezebilir ve Bandırma Vapuru'nun hemen yanındaki Hayvanat Bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Kapanış saatlerini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Batıpark'ta(Samsun'un merkezinin batısında kalan sahil şeridine Batıpark denir)
Samsun'da Batıpark'a geldiğiniz anda teleferiğin hemen yanında park yerleri vardır. Buraya park edip Amisos Tepesine çıkabilirsiniz. Amisos Kafe'de yemek yiyebilir, bir şeyler içebilir ve kapanmadan önce tümülüsleri gezebilirsiniz.
Sonra teleferikle tekrar Batıpark Sahiline inip harika Amazon Kadını heykelini ve Amazon Köyünü görebilir, Fayton gezisi yapabilir, çocuklar için çizgi film karakterlerinin büyük maketlerinin ve oyun parkının olduğu alanı görebilir (Faytonla tur atarken de bunları görüyorsunuz yine de faytoncuya sorunuz), tepe üzerindeki enfes manzaralı Amazon Kafe'de oturabilirsiniz.
SAMSUN'da İKİNCİ GÜN GEZİ PLANI
Kızılırmak Deltası'nı gezmeniz için bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. Kızılırmak Deltası'ndan sonra Yakakent ilçesini görüp balık yemenizi ve Çamgölü ormanlık alanına uğramanızı öneririz. Yukarıda gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa buradan Sinop ili yakın olduğu için Sinop gezisiyle bu günü birleştirmenizi tavsiye ederiz. Sinop'a gidecekseniz Samsun Kızılırmak Deltası'nı ve Yakakent ilçesini gezdikten sonra Sinop'a geçebilirsiniz.
BANDIRMA VAPURU
Bandırma Vapuru Samsun'da mutlaka görülmesi gereken bir vapurdur. Bandırma Vapuru'nu gezebilir, hemen yanındaki Hayvanat Bahçesinde vakit geçirebilir ve Doğupark sahilinde yolboyu yapabilirsiniz.
SAMSUN ARKEOLOJİ ve ETNOĞRAFYA MÜZESİ
Üniversite ile Atakum arasındaysanız yani Batıparktaysanız raylı sisteme binip Meydan durağında inebilirsiniz. Meydanda Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'ni ve Gazi Müzesi'ni gezebilirsiniz. Aşağıdaki iki otoparkı da kullanabilirsiniz.
Otopark konum
Meydan Kapalı Otopark 1.giriş konum
Meydan Kapalı Otopark 2.giriş konum
GAZİ MÜZESİ Konum
Üniversite ile Atakum arasındaysanız yani Batıparktaysanız raylı sisteme binip Meydan durağında inebilirsiniz. Meydanda Gazi Müzesi'ni ve Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'ni gezebilirsiniz. Aşağıdaki iki otoparkı da kullanabilirsiniz.
Otopark konum
Meydan Kapalı Otopark 1.giriş konum
Meydan Kapalı Otopark 2.giriş konum
AMİSOS TEPESİ ve TÜMÜLÜSLER (Harita) (Blackberry Haritası)
Amisos Tepesi'ne kesinlikle gitmelisiniz. Tümülüs, kral ya da kral ailesi için yapılan mezardır. Buradaki tümülüsler ve harika Samsun manzarası sizi tümülüslerin yapıldığı zamanlara götürebilir. Saat 17:00'den önce tümülüsleri gezmişa olmanız gerekiyor. Teleferikle buraya çıkmanızı öneririz. Amisos Kafe çok iyidir. Burada yöresel Samsun pidesi yiyebilirsiniz. Amisos Kafeye özel Amisos Pideyi ve ardından fırında sütlacı tatmanızı tavsiye ederiz. Burası defalarca gitmek isteyeceğiniz bir yerdir.
AMAZON HEYKELİ ve AMAZON KÖYÜ
Amazon Heykeli, Amazon kadınını temsil eder. Amazon Köyünde Amazonların yaşantılarını görebilirsiniz. Mutlaka gezmelisiniz.
Derbent Baraj Göleti çevresinde balık yemek, Bafra - Samsun(Bafra, Samsun ilinin bir ilçesidir. Bafra Samsun arası 50 km'dir.)
HAVZA'da HAMAM ve KAPLICALAR
Ancere Thermal Otel Tel: +90 362 714 77 00
AMİSOS TEPESİ, Baruthane Mevkii - Samsun Atakum arasında (Harita) (Blackberry Haritası)
Samsun tarihinden kısa bir kesit görebilirsiniz. Amisos adı verilen tepede Samsun Müzesi ve İstanbul Üniversitesi’nin birlikte yaptığı kazılarda iki ayrı mezar bulunmuş.Baruthane Tümülüslerinin ( Kral ve Aileleri için yapıla mezar ) Hellenistik dönemde yapılmış. Tümülüslerin olduğu tepe ve tepede adını Samsun’un eski adı olan Amisos’tan almış bir restoran da bulunmaktadır. Burada yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Amisos tepesine sahilde bineceğiniz teleferikle veya varsa özel arabanızla asfalt yolu kullanarak ulaşabilirisiniz.
Amisos Tepesi, Samsun (Harita) (Blackberry Haritası)
Amisos Tepesi, Samsun (Harita) (Blackberry Haritası)
Fotoğrafta sağda(tümsek şeklinde ve üzerinde bayrak olan yerde) tümülüslerden bir tanesi görülmektedir.
Fotoğraf: Nilgün Çolak
Amisos Tepesi, Samsun (Harita) (Blackberry Haritası)
Fotoğraf: Nilgün Çolak
ÇAKIRLAR KORUSU
Samsun merkeze 15 km. mesafede Samsun - Bafra karayolunda bulunan Çakırlar korusu ailenizle piknik yapabileceğiniz nefis bir yerdir. Su basar ormanlarında ahşap yürüyüş yolunda yürüyüp doğayla başbaşa vakit geçirebilirsiniz.
YAKAKENT(Samsun'un bir ilçesidir.) - Denize Batan Güneş
Yakakent Samsun ilinin bir ilçesidir ve Samsun merkezine 84 km. mesafededir. Bu küçük ilçede özellikle denizin üzerine güneşin batışını izlemek harikadır. Sadece bu manzara için dahi gitmeye değer. Sahilde balık lokantaları ve balıkçı barınağı vardır. Enfes fotoğraflar çekebilirsiniz. Balık lokantalarında taze balıklar vardır, belki yöresel mısır ekmeği ya da diğer yemekler daha iyi olabilir ancak bu manzarada taze balık yemek dahi harikadır. Buraya çok yakın mesafede Çamgölü ormanlık alanı vardır. Şimdilerde tesisi ve beton piknik masalari bakımsız görünen Çamgölü ormanlık alanı o kadar güzeldir ki buranın ormanı ve deniz manzarası kesinlikle görülmelidir. Gün batımı izlemek için Çamgölü nefistir.
Samsun'un Yakakent ilçesinin en ünlü yöresel yemeği içli mantıdır.
Yakakent'te limandan gün batımına bakış, Yakakent - Samsun (Yakakent, Samsun ilinin bir ilçesidir.)
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Gönüllü Ekibi
KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNETİ (Samsun'un Bafra ilçesinin Doğanca beldesindedir.)
(Yol tarifi, Yol tarifi Doğanca beldesini göstermektedir. Siz buradaki son noktadan ilerleyerek gözlem evini görecek ve oraya gideceksiniz.)
Samsun ile Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti arası 64 km.'dir. Samsun’a 50 km uzaklıktaki Bafra ilçesine 14 km mesafedeki Doğanca beldesinde bulunan 56 bin hektar genişliğindeki Kızılırmak Deltası, eğer doğayı ve keşfetmeyi seviyorsanız mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Kuşlar genellikle kış aylarında çok olur ve rüzgarlı havalarda az sayıda ortaya çıkabilir. Yine de mevsim ve hava şartları ne olursa olsun kesinlikle görülmeye değer. Herhangi bir zamanda da leylekleri ve diğer kuş türlerini görebilirsiniz. Kızılırmak Deltası üzerinde çok değişik bitkiler keşfedebilirsiniz. Birçok göl vardır. Sazlık alanlar ve subasar ormanları, çayırları diye anılan oluşumlar dünyada ender görülür. Esas kuş mevsimi kıştır ve bu dönemde 100 bin kuş barınır. Tespit edilen kuş türü 325'tir. Sadece Kızılırmak Deltası'nda görebileceğiniz ve nesli tükenmekte olan kuşlarla karşılaşabilirsiniz.
Gözlem evi aşağıdaki haritadaki fotoğrafta görüldüğü gibidir. Gözlem evinde bir kafeterya vardır. İzleme salonunda oturup çevrede belli yerlere yerleştirilmiş kameraların görüntülerini seyredebilirsiniz. Buradan sonra ilerdeki gözetleme kulesine geçebilirsiniz.
YOL TARİFİ:
Samsun - Sinop yolunu takip ederek Bafra ilçesine gelirsiniz. Buradan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Tabelalarını takip ederek gözlem evine ulaşırsınız. Bafra merkezınde tabelalar sizi biraz şaşırtabilir. Sakin ve dikkatli olun. Yol tarifi Doğanca beldesini göstermektedir. Siz buradaki son noktadan ilerleyerek gözlem evini görecek ve oraya gideceksiniz. Gözlem evi aşağıdaki haritadaki fotoğrafta görüldüğü gibidir. Yol tarifi için tıklayınız.
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Kuş Gözlem Evi, Bafra - Samsun
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Gönüllü Ekibi
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Bafra - Samsun
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Gönüllü Ekibi
Samsun Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar
Samsun Atatürk Evi
Atatürk'ün Selanik'teki evinin birebir aynısı İstanbul, Ankara ve Taşucu'ndan sonra dördüncüsü Samsun Tekkeköy'de aslına uygun olarak yapılmıştır. Samsun Ordu karayolu üzerinde, Tekkeköy ilçesindeki bu ev Kirazlık Köprüsü'nün hemen yanı başında [Yazının Devamı]
Sevgi Özdil - 20 Şubat 2015, Cuma - Yorum Sayısı : 0
|
Geyikkoşan Sahili
Karadeniz'in en güzel sahillerinden biridir Geyikkoşan Sahili. Samsun'un temiz denizini gözler önüne seren sahil, aynı zamanda bir mesire yeridir. Geyikkoşan Sahili, Alaçam ilçesinde bulunup, şehir merkezine 78 kilometre uzaklıktadır. Samsun [Yazının Devamı]
Habibe Tokgöz - 9 Temmuz 2013, Salı - Yorum Sayısı : 1
|
Ladik Gölü
Samsun'un coğrafyasını güzelleştiren yapılardan biridir Ladik Gölü, 870 hektarlık bir alana hâkim olan Ladik Gölü'nün üzerine küçük adacıklar bulunur. Göl, SİT alanı olarak ilan edilmiş olup, çevresinde yapılaşma izni yoktur.[Yazının Devamı]
Habibe Tokgöz - 8 Temmuz 2013, Pazartesi - Yorum Sayısı : 1
|
Akalan Şelaleleri
Samsun-Bafra'da bulunan Akalan Şelaleleri, aynı ismi taşıdığı Akalan Köyü sınırları içerisindedir. Büyüklü küçüklü tam 18 şelaleden oluşmaktadır ve çevresinin güzelliğiyle farklı bir dünyanın kapılarını aralar misafirlerine. Şelaleler 15 metre yükseklikten [Yazının Devamı]
Habibe Tokgöz - 8 Temmuz 2013, Pazartesi - Yorum Sayısı : 3
|
Kabaceviz Şelaleleri
Samsun'un tabiat harikalarından biri olan Kabaceviz Şelaleleri, il merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tekkeköy ilçesine ise sadece 22 kilometre mesafede yer alır. Kabaceviz Şelaleleri, üç aşamadan oluşuyor. Şelalelerin olduğu [Yazının Devamı] |
SAMSUN'DA NE YENİR, NEREDE YENİR?
SAMSUN'da yöresel tatlar dışında gidebileceğiniz restoranlar için Samsun'da Ne Yapılır? kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye Gezgini olarak MİDİLLİ RESTAURANT & CAFE'yi öneriyoruz. Aşağıdaki açıklamalarımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.
Video - Samsun Lezzet Durakları videosu için tıklayınız.
FEVZİ'NİN YERİ
Samsun'un ülke çapında ün yapmış balık lokantasıdır. Gerçekten harika lezzetler tadabilirsiniz. Mutlaka uğrayınız. Kabak tatlısı harikadır. Kabaklar eylül ayında çıkar ve eylül sonu kabak tatlısı yapma zamanıdır. İstiridye şeklindeki yeni yeri Batı Park'tadır.
Adres: Yelken Kulübü'nün Karşısı, Amazon Parkı'nın ve Teleferik'in tam ortası, Batı Park - Samsun
Türkiye Gezgini Fevzi'nin Yeri'ni öneriyor.
Tel: +90 362 445 15 75
GÜLHAN TESİSLERİ Harita
Pidesiyle ünlüdür. Bahçesi güzeldir, brunch için de tercih edebilirsiniz.
Türkiye Gezgini Gülhan Tesisleri'ni öneriyor.
Adres: Bafra Karayolu 17.Km Körfez Mahallesi Atatürk Bulvarı No:131 Kurupelit - Samsun
Tel: +90 362 457 64 64
SAMSUN PİDECİSİ NURİ USTA Konum
Pidesi meşhurdur, ünlülerin uğrak yeridir. Samsun pidesi yemek istiyorsanız mutlaka buraya uğramalısınız. Araçla geliyorsanız önüne park edebilirsiniz.
Türkiye Gezgini "Samsun Pidecisi"ni öneriyor.
Adres: Aziziye Caddesi No:29 SAMSUN
Tel: +90 362 231 61 64
Tel: +90 362 437 55 55
MİDİLLİ RESTAURANT & CAFE (Samsun'un merkeze 37 km mesafedeki Çarşamba ilçesindedir)
Bahar ve yaz ayları için Samsun'da gidilecek en iyi yerlerden birisidir. Çarşamba pidesi ve bol seçenekli menüsüyle Midilli Restoran, Samsun'da çocuklu, çocuksuz herkesin eğlenebileceği çok nezih ve güzel bir restorandır. Çocuk oyun yeri, midilliler, mini hayvanat bahçesi, dalından koparılmış meyve, sebze alma imkanı bulunur. Brunch yapılmaktadır. Cumartesi ve pazar günleri çok kalabalık olmaktadır. Hafta sonu için rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Samsun - Ordu karayolunda mola vermek için harika bir seçimdir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e gidiyorsanız hafta içi burada mola verebilirsiniz. Sabah 7:30'da açılan restoran yaz aylarında 22:00 - 22:30'a kadar diğer aylar 21:00 - 21:30'a kadar açık olmaktadır. Bu saatler değişebileceğinden telefonla bilgi almanızı tavsiye ederiz. Bahçe içinde ahşap ve barbekülü, hem 5-6 hem de daha fazla kişi için ayrı ayrı kapalı mekanlar vardır. Özel kutlamalar, toplantılar, yemekler için çok uygundur.
Türkiye Gezgini Midilli Rstaurant & Cafe'yi öneriyor.
Adres: Samsun - Ordu Karayolu 30.km Dikbıyık - Çarşamba - Samsun (Harita) (Blackberry Harita)
Tel: +90 362 854 27 02 - +90 362 854 27 12
AMİSOS CAFE RESTORAN (Harita) (Blackberry Haritası)
Amisos Tepesi'ndeki Amisos Cafe'ye kesinlikle gitmelisiniz. Burası defalarca gitmek isteyeceğiniz bir yerdir. Amisos Tepesi'ndeki kafe tümülüslerin yanıdır. Tümülüs, kral ya da kral ailesi için yapılan mezardır. Buradaki tümülüsler ve harika Samsun manzarası sizi tümülüslerin yapıldığı zamanlara götürebilir. Saat 17:00'den önce tümülüsleri gezmis olmanız gerekiyor. Teleferikle buraya çıkmanızı öneririz. Amisos Kafe çok iyidir. Burada yöresel Samsun pidesi yiyebilirsiniz. Amisos Kafeye özel Amisos Pideyi ve ardından fırında sütlacı tatmanızı tavsiye ederiz.
Türkiye Gezgini Amisos Cafe Restoran'ı öneriyor.
Adres: Barutname Mevkii Çan Sok. Teleferik Yanı SAMSUN
Tel: +90 362 445 06 54
Amisos Cafe Restoran
Fotoğraf: Nilgün Çolak
Amisos Cafe Restoran
Fotoğraf: Nilgün Çolak
CANDAL TESİSLERİ (Samsun merkezine 15 km. uzaklıktaki Samsun merkez ilçelerinden Tekkeköy'de bulunur.)
Bir köy içerisinde doğal ortamı sevenler için harika bir yerdir. Alabalık çifliği de vardır. Toplu yemekler, düğün sonrası yemekler de yapılır. Burada yarış atlarını görebilir hatta ata binmek için ders alabilirsiniz. Çocuklarınız da ders alabilir. Canik atlarını da görebilirsiniz. Canik, Samsun'un merkez ilçelerinden birinin adıdır. Canik atları safkan atlardır ve koruma altına alınmıştır. Türkiye pony'si olarak yetiştirilmektedir.
Türkiye Gezgini Candal Tesisleri'ni öneriyor.
Adres: Köprübaşı Mahallesi(Köprübaşı Köyü olarak da bilinir) Tekkeköy - Samsun
Tel: +90 362 264 82 88
Cep: +90 533 503 36 27
SAMSUN'UN YÖRESEL TATLARI, LEZZETLERİ
Karalahana Çorbası, dolması
İçli mantı - (Samsun ilinin Yakakent ilçesinin en önemli yöresel yemeğidir. Kıyma ve cevizle yapılır.)
Mantarlı Pilav
Nokul
Terme Pidesi
Bafra Pidesi
Çarşamba Pidesi
Bafra Tuzlusu
Samsun Simiti
Bafra Ballıbaba Dondurması
Katık Sündürmesi
Katık Böreği
Kaz Pilavı
Baklalı Yaprak Sarma
Haluçka
Cevizli Tavuk
Fasulyeli Mısır Çorbası
Keşkek
RİZELİLER UNLU GIDA(RİZELİLER FIRINI) Harita
Çiftlik Caddesi'ndeki bu fırın çok beğenilmektedir. Yaş pastası ve hamur işleri için burayı tercih edebilirsiniz. Nokul alabilirsiniz.
BELEDİYE CİVARI Adres: Hançerli Mahallesi Çifte Hamam Sokak Belediye civarı No:26/B Samsun
Tel: +90 362 435 44 96 (Belediye civarı)
MERKEZ Adres: Karadeniz Mahallesi Lise Caddesi No:18 SAMSUN
Tel: +90 362 230 14 53 Gazi Caddesi
BULVAR ŞUBESİ Adres: 100.Yıl Bulvarı Refahiye Sokak No:118 SAMSUN
Tel: +90 362 230 03 08 (Bulvar Şubesi)
ATAKUM ŞUBESİ Adres: Atatürk Bulvarı Mimar Sinan Mahallesi No:216 Atakum - SAMSUN (Harita) (Blackberry Harita)
Tel: +90 362 400 40 55 (Atakum Şubesi)
ÖZAKKAYA FIRINI (Samsun'un Çarşamba ilçesindedir)
Buranın kıvratması dillere destandır. Kıvratma fındık ya da cevizle yapılan hafif tatlı bir hamur işidir. Kargo ile istediginiz ilden sipariş verebilirsiniz. Siparişiniz kargoya verilene kadar telefonla takip etmenizi öneririz. Kargoyla elinize ulaştığında mikrodalgada ısıtıp yemenizi tavsiye ederiz. Derin dondurucuya atıp yeneceği zaman mikrodalga fırında ısıtırsanız harika olur.
Türkiye Gezgini Özakkaya Fırını'nın kıvratmasını öneriyor.
Adres: Eski Samsun Cd. No:25/A Çarşamba - SAMSUN
Tel: +90 362 833 15 26
Tel: +90 362 833 11 94
Tel: +90 362 834 10 01
Tel: +90 362 834 30 03
SAMSUN'da yöresel tatlar dışında gidebileceğiniz restoranlar için Samsun'da Ne Yapılır? kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
SAMSUN'DAN NE, NEREDEN ALINIR?
Minyatür Atatürk Anıtı Heykeli
Süt Çökeleği
Bafra Nokulu
Keten bezinden yapılan çeşitli giysiler
Bafra Nokulu
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Gönüllü Ekibi
Bafra Nokulunu Rizeliler Fırını'ndan alabilirsiniz. Gerekli bilgileri Samsun'da Ne Yapılır? kategorimizde bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder